פתיחת עסק

פתיחת עסק היא ללא ספק אחד מהרגעים המשמעותיים ביותר בחיים שלכם, רגע שבו אתם יכולים להפוך את כל החלומות שלכם למציאות. אך חשוב מאוד שתבצעו את התהליך כולו בצורה חכמה, כך שתוכלו לקצור את הפירות ולהביא את העסק שאתם פותחים להצלחה ולמיקסום הפוטנציאל הטמון בו.

אז לפני שאתם עושים את הצעד הקריטי הזה, אנו נסביר לכם בדיוק מה אתם צריכים לעשות. צעד אחר צעד, כך שתוכלו להביא את העסק שלכם לפסגה בזמן הקצר ביותר. אם אתם לא תפעלו בצורה מסודרת, אתם מהר מאוד תבינו כי אתם עשויים לתקוע לעצמכם מקל בגלגלים – וההצלחה רק תילך ותתרחק. אין קיצורי דרך כאשר מדובר על פתיחת עסק חדש. 

בחרו את תחום העסק

זה אולי השלב הקל והפשוט ביותר, ויכול להיות שכבר יש לכם תשובה על הנושא הזה. אך אתם צריכים לדעת בדיוק באיזה תחום העסק שלכם יעסוק, ואיזה מענה הוא יספק ללקוחותיו. חשוב מאוד שזה יהיה תחום ספציפי עד כמה שאפשר, אל תתפרסו על מספר תחומים בו זמנית – זה עשוי לבלבל אתכם וגם את הלקוחות העתידיים שלכם.

תלמדו את התחום שאותו בחרתם

אחרי שבחרתם את התחום שבו העסק שלכם יעסוק, כעת אתם צריכים ללמוד את התחום על בוריו. אתם לא יכולים לפתוח עסק, מבלי שאתם תדעו באופן מוחלט שאתם מכירים את התחום בצורה הכי טובה שיש. תבחנו את העסקים האחרים העוסקים באותו תחום, ותנסו ללמוד מהם מה הם עושים טוב ומה הם לא עושים טוב – תעשו שיעורי בית כמו שצריך.

תבנו תוכנית עסקית מסודרת ומפורטת

זה אחד מהשלבים החשובים ביותר בעת פתיחת עסק חדש, ואסור לכם לוותר עליו. עליכם לבנות תוכנית עסקית מסודרת, כזאת שתוכלו לבחון על פיה את הצעדים העתידיים שלכם בשנים הקרובות. על פי התוכנית הזאת אתם עומדים לפעול, לכן חשוב מאוד שהיא תהיה מספיק מפורטת ומסודרת. אל תחסירו אף פרט, לא משנה אם מדובר על דברים חיוביים או שליליים.

 

תסגרו על המימון שמיועד לפתיחת העסק

מיותר לציין כי בכדי שתוכלו לפתוח עסק בצורה אפקטיבית, אתם תהיו חייבים להביא מימון לא קטן. לא משנה אם המימון מגיע מהון עצמי או ממשקיע כזה או אחר, אתם תהיו חייבים להיות סגורים עליו. לוודא שהוא נמצא בהישג יד, וכמובן לדעת בדיוק את הסכום – כך שתוכלו לעשות את הפעולות העתידיות שלכם על פיו. אסור לכם לחרוג מהתקציב שלכם בשום שלב.

 

פתיחת חשבון בנק עסקי

רצוי מאוד, אבל לא חובה לפתוח חשבון בנק עסקי לטובת העסק החדש. כך תוכלו להיות במעקב תמידי אחרי ההוצאות וההכנסות של העסק, שהם לא יתערבבו עם ההוצאות השוטפות הקשורות לחיים האישיים שלכם. ברגע שאתם לא פותחים חשבון בנק נפרד, אתם רק תהפכו את המעקב שלכם לכמעט בלתי אפשרי.

 

בחירת רואה החשבון שילווה אתכם לאורך הדרך

את העבודה בעסק אתם צריכים לבצע ביחד עם רואה החשבון שלכם, מדובר על האיש שיסייע לכם להתנהל מול רשויות המס. יש מספר בעלי עסקים שמחליטים שלא לבחור רואה חשבון, זה באמת לא דבר שהוא בגדר חובה – אך זה מאוד מומלץ וזה יוריד מכם לא מעט משקולות מהכתפיים. גם ככה יש לכם הרבה על הראש, אל תקשו על עצמכם.

 

פתיחת תיקים ברשויות המס 

אולי ההליך המעצבן ביותר הוא לפתוח את התיקים ברשויות המס, שזוהי אחת מהחובות שלכם לפני פתיחת עסק מכל סוג שהוא. אתם תצטרכו לפתוח תיק במע"מ ולפתוח תיק בביטוח לאומי. במקרה שבו אתם פותחים ישר עוסק מורשה, אתם תצטרכו לפתוח תיק במס הכנסה. כמובן שתוכלו להתייעץ עם רואה החשבון שלכם איזה מבין האפשרויות היא הנכונה ביותר עבורכם. 

 

הכינו את המקום שבו תפתחו את העסק

זהו, אתם נמצאים בשלב האחרון לפני פתיחת עסק. בשלב האחרון אתם צריכים להכין את המקום שבו יהיה העסק שלכם, בין אם מדובר על חנות או משרד. חשוב מאוד שהמקום יראה כמו שצריך, כי במקום הזה אתם עומדים לקבל את הלקוחות שלכם – אתם צריכים להשאיר רושם ראשוני חיובי, בטח כאשר מדובר על עסק בתחילת הדרך.